Tegenwoordig volg ik een online permaculture-design-course, de plannen voor de toekomst rijpen in mijn hoofd...
Onze tijdelijke indeling heeft aardig wat opgebracht, we aten al de hele zomer groenten uit eigen tuin (Zeebiet, Kleine Pimpernel, aardappelen, drie soorten zuring, raapsteel, warmoes, komkommer, tomaten, wortelen, uien, enkele besjes, spinazie, rode biet, bonen, tuinmelde...)
Deze foto laat zien hoe het ondertussen gesteld is met De Zoete Wei.
Ik heb, zoals je ziet, een vijver uitgegraven op het natste, laagst gelegen punt op het terrein.
Die zou enkele taken mogen vervullen: voor drainage zorgen, amfibieën huisvesten, een 'zonnespiegel' zijn op de fruitbomen, bijdragen aan de bio-diversiteit van het volledige voedselbos.
Serre, wilgenhut, aardbeibakken, kardoen op de voorgrond |
Rabarber op de heuvel die ontstond na het uitgraven van de vijver |
Aardpeer steekt de kop op |
Een put die vijver zou moeten worden... |
Oude rassen, jonge plantjes (aardbei) |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten